DELEN

Het Openbaar Ministerie had het vandaag liever anders gezien, maar 20 jaar cel heeft Shurandy S. gekregen voor de moord op Reduan B., de broer van kroongetuige Nabil B.

De rechtbank vond dat er geen bewijs was Shurandy S. van te voren wist dat zijn beoogde slachtoffer de broer van kroongetuige Nabil B. was. Daarnaast heeft S. ook spijt betuigd waardoor zijn straf lager is uitgevallen.

Een dag voor de liquidatie had S. te horen gekregen dat hij de moord moest plegen. Daarvoor zou hij een bedrag van 100.000 euro ontvangen. Hij ging die dag meteen naar het bedrijventerrein in Noord, maar bleek al te laat te zijn. Een dag later ging hij terug en wist hij Reduan wel op te sporen.

Op 28 maart werd Reduan doodgeschoten in zijn eigen bedrijf in Noord door Shurandy S. die zich voordeed als een sollicitant. Een paar dagen later werd S. aangehouden in Hilversum. Hij heeft bekend dat hij de moord heeft gepleegd. 

S. heeft niks los gelaten over wie zijn opdrachtgever is. Naar eigen zeggen voor zijn eigen veiligheid. Het OM denkt dat de opdracht afkomstig was van een groep criminelen waartegen de broer van Reduan, Nabil B. als kroongetuige tegen de politie belastende verklaringen aflegde.

 

Bron: PrimeCrime.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here