DELEN

In verband met de liquidatie zijn twee verdachten voor de rechter verschenen. Het gaat om Abdelghani el H. en Bowy T., beiden 27 jaar oud. Eerder kregen ze al 20 jaar celstraf opgelegd voor de moord, maar daar zijn ze tegen in hoger beroep gegaan.

De moord werd waarschijnlijk uitgevoerd in opdracht van Mocro Maffia-kopstuk Ridouan Taghi. Hij zou Erraghib als verrader hebben beschouwd.

‘Slapen’

Uit PGP-berichten bleek dat de verdachten van tevoren contact hadden met de jongere broer van Taghi. Die vroeg aan het tweetal of ze ervoor konden zorgen dat Erraghib ging ‘slapen’, waar de verdachten bevestigend op reageerden. “Hij gaat 100 procent morgen slapen, sir”, luidde hun bericht. De twee zouden 50.000 euro per persoon ontvangen voor de moord.

Ook andere berichten over de liquidatie zijn in handen van de politie terechtgekomen. Zo vertelde Bowy T. na de moord dat hij het slachtoffer niet in het hoofd had geschoten, omdat hij bang was de onschuldige dochter te raken.

Marengo-proces

Het grote Marengo-proces tegen de liquidatiereeks van de Mocro Maffia gaat 15 februari inhoudelijk van start. Ridouan Taghi wordt daarbij als hoofdverdachte gezien.

 

Bron en media: Panorama.

Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here