DELEN

De rechtbank in Amsterdam heeft een man veroordeeld tot 25 jaar cel voor het doodschieten van een onschuldige voorbijganger met een AK-47 en voor het voorbereiden van een liquidatie van een crimineel in Almere.

In de nacht van 12 op 13 mei 2015 werd in de De Clerqstraat de 25-jarige Youssef el Kahtaoui doodgeschoten nadat hij uit zijn auto was gestapt. Op camerabeelden is te zien dat er vanuit een shishalounge op de bestuurder wordt geschoten. Een voorbijrijdende tram wordt door kogels geraakt. Op camerabeelden is te zien dat de geschokte en bange passagiers wegduiken voor de kogels. Nadat er meerdere schoten zijn gelost met een machinegeweer, rijdt een scooter met twee verdachten weg.

Volgens verklaringen van getuigen waren de twee op zoek naar een persoon om diegene te liquideren. Hun doelwit was even daarvoor vertrokken. Op een gegeven moment trok één van de aanwezige bezoekers een vuurwapen en opende het vuur op de man met de kalasjnikov. Die werd geraakt en zijn dna is achtergebleven op de punt van een kogel.

Lange tijd was er geen resultaat in het onderzoek naar de dood van de onschuldige Youssef tot juni 2017. De 34-jarige Quincy S. werd toen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het voorbereiden van een liquidatie in Almere. Na het afnemen van dna bleek er een match te zijn en is S. vervolgens ook aangehouden voor de moord in De Clerqstraat.

De opgelegde straf is niet conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Tegen S. was een levenslange celstraf geëist en tegen drie medeverdachten straffen tot tien jaar. De twee mannen van 23 en 46 jaar en een vrouw van 40 hebben 5 tot 7 jaar cel gekregen voor hun rol bij de voorbereidingen van een liquidatie in Almere.

 

Bron: Crime-Nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here