DELEN

De politie heeft beelden gedeeld van een man die in een Audi RS5 wist te ontkomen na een plofkraak op een geldautomaat in Duitsland.

De poging plofkraak vond op maandag 4 mei 2020 plaats bij een geldautomaat in de buurt van het Duitse Schwelm. Agenten zien een Audi RS5 in de buurt en geven de bestuurder een stopteken. Daarop wordt er gas gegeven en slaat de auto met hoge snelheid op de vlucht. De Audi passeert de grens, waardoor de Nederlandse politie de achtervolging van de Duitse politie overneemt. Met een snelheid van 200 kilometer per uur rijdt de Audi over provinciale wegen en rijdt meerdere keren tegen het verkeer in. Bij Weert raakt de RS5 van de weg. De politie weet twee inzittenden aan te houden. Een derde persoon wist te ontkomen.

Bij doorzoeking wordt in de Audi explosief materiaal aangetroffen. Uit onderzoek blijkt dat de vluchtauto met zeker zes plofkraken in april vorig jaar in verband gebracht: in Goslar, Osnabruck, Viersen-Dulken, Bonn, Aachen-Herzogenrath en de mislukte plofkraak in Schwelm. De twee aangehouden verdachten behoren volgens de politie hoogstwaarschijnlijk  tot een grotere groep personen die zich in wisselende samenstellingen met plofkraken bezighoudt. Het duo is inmiddels veroordeeld in verband met deze plofkraak(poging), maar naar de derde verdachte wordt nog steeds gezocht.

De Amsterdamse politie, die een reeks plofkraken onderzoekt, brengt nieuwe videobeelden naar buiten van de achtervolging én de derde, ontsnapte verdachte, die is ontkomen. Op de beelden zien is nog net te zien hoe de derde verdachte ontkomt. Het onderzoeksteam, dat uitvoerig samenwerkt met de Duitse recherche, houdt rekening dat deze persoon, net als de andere twee aangehouden mannen, een jongeman uit Amsterdam is.

De gezochte gevluchte verdachte. © Politie

 

Bron en media: Crime Nieuws.

Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media.