DELEN

De politie heeft vandaag camerabeelden vrijgegeven van de verdachte van de schietpartij op 30 juli in een restaurant in de Amsterdamse Beethovenstraat.

Een 62-jarige Amsterdammer van Kroatische komaf raakte hierbij zwaargewond en bezweek korte tijd later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. De man was een bekende van de politie.

De dader schoot binnen in het restaurant doelbewust op het slachtoffer en rende vervolgens naar buiten. In zijn vlucht is hij waarschijnlijk spullen kwijtgeraakt, onder andere een vuurwapen.

De politie heeft langs de vermoedelijke vluchtroute verder een beige hoedje, een zwarte laptoptas, handschoen en een wit/blauw kledingstuk gevonden. Op de vrijgegeven beelden is de verdachte met zowel het beige hoedje en de laptoptas, als zonder deze spullen te zien.

De verdachte kwam vermoedelijk op 8 juli via Schiphol Nederland binnen. De politie sluit niet uit dat hij na de liquidatie het land via dezelfde luchthaven heeft verlaten. Ook lijkt het erop dat de man in het centrum verbleef, aldus de politie.

De beelden zijn hier te bekijken.

 

Bron: PrimeCrime.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here