DELEN

De Belgische politie gaat in supersnelle Tesla’s rijden. De auto’s gaan in minder dan 4,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en halen een topsnelheid van 250 kilometer per uur.

Er zijn al twee Tesla auto’s van het type Model S gekocht voor het korps in Zaventem. Zij krijgen als eerste politiemensen in België de beschikking over Tesla’s, die volgens de politie een hoge snelheid hebben.

Jean-Pierre Van Thienen, korpschef van politiezone Zaventem, mocht de twee Tesla-voertuigen gisteren presenteren. Eén van de twee wagens werd omgebouwd tot een politievoertuig. De omgebouwde politieauto heeft zelfs kogelwerende deuren.

“Al ruim tien jaar investeren we in de vergroening van ons wagenpark”, verklaarde de korpschef tegenover Het Laatste Nieuws.

“In 2007 kregen we de eerste hybride wagen. Maar nu gaan we met de aankoop van deze twee tweedehands Tesla-wagens voor onze interventies nog een stapje verder.”

De auto’s gaan in amper 4,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en bereiken een topsnelheid van 250 kilometer per uur. “Daarmee doen ze het een pak beter dan de huidige interventievoertuigen”, zegt Van Thienen.

Accu en achtervolging
Met een volledig opgeladen accu kunnen de auto’s iets meer dan 400 kilometer afleggen. De kans dat inspecteurs bij een achtervolging stilvallen, acht de korpschef miniem.

“We beschikken aan ons commissariaat over twee laadpalen voor elektrische voertuigen en bovendien leggen we tijdens patrouilles nooit 400 kilometer af. Stel dat we toch eens een hele lange achtervolging moeten inzetten, kunnen we nog steeds onze andere interventievoertuigen inschakelen en krijgen we ook de hulp van andere politiezones. Daarnaast duurt het aan sommige laadpalen slechts veertig minuten om de accu volledig op te laden. Met een lege accu zullen we dus nooit vertrekken”

De politie krijgt er binnenkort twintig laadpalen bij, zodat er meer Tesla’s aangeschaft kunnen worden.

“In het najaar starten we met de bouw van het nieuwe, langverwachte politiecommissariaat”, zegt burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld) van Zaventem.

“Om verder in te zetten op de vergroening van het wagenpark van de politie, zijn dergelijke laadpalen nodig.”

 

Bron: PrimeCrime.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here