DELEN

In het Italiaanse stadje Pesaro is op Eerste Kerstdag een broer van een kroongetuige van de ‘Ndrangheta’ doodgeschoten. Getuigen spreken over twee gemaskerde mannen die het slachtoffer zouden hebben opgewacht, ze zouden het slachtoffer met tenminste 20 projectielen uit 9mm pistool hebben beschoten. Marcello Bruzzese werd 51 jaar.

Gefaald

Girolamo Bruzzese, was lid van een criminele familie in Rizziconi, in de provincie Reggio Calabria. Hun vader Domenico werd in 1995 doodgeschoten in een afrekening. In October 2003 pleegde Girolamo een mislukte aanslag op de opdrachtgever. Een paar dagen later meldde hij zich bij de politie en begon informatie te geven. Door zijn informatie werden er tal van arrestatie verricht van verschillende leden van de ’Ndrangheta, en ook van politici die banden hadden met criminelen.

De dood geschoten Marcello Bruzzese was nooit bij de ‘Ndrangheta en was drie jaar geleden naar Pesaro, een plaats oostelijk van Florence, verhuisd. Hij zat in een beschermingsprogramma maar stapte daar 2,5 jaar geleden uit.

 

Bron: PrimeCrime.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here