DELEN

Op een recent genomen foto is te zien dat een verdachte, de 44-jarige Jahangir A., opgepakt wordt in Geldrop. Hij werd daarbij klemgereden door een arrestatieteam met drie wagens. A. zit nu in beperking vast. Zijn advocaat ontkent of bevestigt niet of het om zijn cliënt gaat.

Slurink werd bijna 24 jaar geleden om het leven gebracht in Groningen. Haar lichaam werd aangetroffen in haar woning aan het Van Brakelplein. Doodsoorzaak: één messteek in het hart, vermoedelijk met een schaar. Ondanks een grootschalig onderzoek werd er nooit een verdachte gevonden. De grote hoeveelheid tips die de politie binnenkreeg dankzij het nieuwe coldcase-offensief heeft daar verandering in gebracht.

Bekende van de politie

De naam van A. bleek al van begin af aan in het dossier van de politie te zitten. Hij was daarin standaard opgenomen samen met een aantal andere veelplegers. De verwachting is dat hij ingebroken heeft in de woning van Slurink, waarbij hij haar tijdens een confrontatie met een onbekend object in haar hart heeft gestoken. Destijds werd een inbraak echter uitgesloten, omdat er geen sporen van braak in het huis te vinden waren.

A. verschijnt dinsdag voor de rechter-commissaris, die zal besluiten of hij nog langer vast blijft zitten.

 

Bron en media: Panorama.

Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here