DELEN

In Amsterdam is de eigenaar van een restaurant aangehouden voor drugshandel met fietskoeriers en witwassen van crimineel verkregen vermogen.

Agenten vielen afgelopen maandag (23 juli) de woning van de verdachte aan de Pieter Nieuwlandstraat in Oost binnen. Bij doorzoeking vond de politie een tas met heroïne, zakken met lege wikkels, meetapparatuur en ruim 16.000 euro cash. Ook het restaurant werd doorzocht en in de kluis werd geld aangetroffen en in beslag genomen. In de woning van de 30-jarige zoon van de man werd een wietkwekerij ontdekt en ontmanteld.

De politie viel de woning en het restaurant binnen na een onderzoek van ruim drie maanden, waaruit bleek dat de 50-jarige man in Amsterdam-Oost en een deel van het centrum via vaste fietskoeriers klanten voorzag van harddrugs, minimaal 25 bestellingen per dag. ‘We vermoeden dat hij dat zeker al enkele jaren doet’, aldus de recherche.

De 50-jarige restauranthouder is aangehouden evenals een 54-jarige koerier en zijn 60-jarige partner. De mannelijke verdachten zitten nog vast, de vrouw is inmiddels heengezonden. Het onderzoek loopt nog en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

 

Bron: Crime-Nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here