DELEN

De favoriete periode voor inbrekers is aangebroken. Tijdens de kerstdagen, oudjaarsdag en nieuwjaarsdag is de kans groter dat inbrekers hun slag slaan. Dit blijkt uit onderzoek van het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC), dat politiedata van de afgelopen vijf jaar onderzocht, inclusief inbraakcijfers van 2018 tot en met de maand november. Het risico dat er wordt ingebroken is 124 procent groter ten opzichte van andere dagen in het jaar.

Toch is het jaar 2018 het vijfde jaar op rij dat er minder inbraken hebben plaatsgevonden dan het jaar ervoor. In 2017 (januari tot en met november) werd in totaal zo’n 46.915 keer ingebroken. Dit jaar (januari tot en met november) is er bijna 42.000 keer ingebroken, waarmee het aantal inbraken met bijna 11 procent is gedaald. Negatieve uitschieter is afgelopen november. Dit jaar waren er bijna een kwart méér inbraken (5.731 inbraken) dan vorig jaar in november (4.621 inbraken).

In Amsterdam wordt het meest ingebroken. Toch is in Utrecht de kans het grootst dat er wordt ingebroken, omdat per inwoner daar de meeste inbraken plaatsvinden.

 

Bron: PrimeCrime.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here