DELEN

Bron en media: Panorama.

J. zou in de keuken van het Justitieel Complex in Zaanstad ruzie hebben gekregen met drie medegedetineerden, waarna hij compleet flipte. Zo erg zelfs dat hij de drie mannen met hete olie overgoot. Eentje van hen belandde daardoor in een coma.

Ogilvan J.

De jonge Ogilvan zit op dit moment een celstraf uit van 12 jaar. Die kreeg hij in 2019 opgelegd wegens doodslag op de 19-jarige Gondilio Lowland, in Amsterdam ook wel bekend als rapper Bolle.

De jonge rapper werd op 10 oktober 2018 neergeschoten in Amsterdam-Zuidoost. J. kende het slachtoffer en zou ruzie met hem hebben gehad vanwege een meisje. Een kwestie die blijkbaar zo hoog opliep, dat J. besloot Lowland tijdens een confrontatie met een geleend wapen door zijn hoofd te schieten. Met dodelijke afloop.

Bekentenis

Tijdens het proces heeft J. ook een bekentenis afgelegd over het incident. Daarin beschrijft hij dat er spanningen waren ontstaan omdat hij met de vriendin van de rapper geflirt zou hebben.

Dat leidde uiteindelijk tot een confrontatie. J. zegt dat hij daarbij eerst door Lowland werd geslagen, waarna hij op zijn beurt een vuurwapen trok en de trekker overhaalde. “Ik had niet de bedoeling om hem te doden”, aldus Ogilvan in zijn bekentenis. Volgens J. was de betreffende vriendin vooral de oorzaak van de escalatie. Zij zou de boel hebben opgestookt.

Doodslag

Uiteindelijk wordt Ogilvan J. in 2019 veroordeeld voor doodslag, niet voor moord. In het geval van moord moet worden bewezen dat er sprake is van een vooropgezet plan en daarvoor achtte de advocaat-generaal destijds het bewijs wat te mager. J. zit een straf van 12 jaar uit.

Welke gevolgen het incident met de kokendhete olie in de gevangeniskeuken gaat hebben voor J. is nog niet bekend.

 

Lees verder op Panorama.
 
Bron en media: Panorama.
– Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media, zie Panorama.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here