DELEN

Volgens een getuige kreeg de op Mallorca doodgeslagen 34-jarige filmeditor Wouter van Luijn een krachtige klap van achteren op het achterhoofd. De getuige spreekt hiermee tegen dat er sprake was van een vechtpartij zoals de 19-jarige verdachte Adrian F. heeft verklaard.

Verdachte Adrian beweerde Van Luijn te hebben geslagen tijdens een ruzie over wildplassen. Volgens de getuige is dat dus niet waar. “Het slachtoffer strompelde nog een paar passen, viel toen op de grond en stond niet meer op”, aldus de getuige volgens plaatselijke media.

Van Luijns had al een aandoening (aneurysma) in zijn hersenen. Door de klap barstte een aneurysma in zijn hersenen, waardoor hij een hevige bloeding kreeg tussen schedel en hersenen die hem fataal werd. Volgens politiebronnen zou de Nederlander vermoedelijk niet zijn gestorven zonder deze al bestaande aandoening.


Beroving van 700 euro

Op 13 juli rond 4 uur ’s morgens ging Van Luijn naar een plaats in Son Banya, een zigeunerwijk die geldt als de gevaarlijkste plek op Mallorca, waarschijnlijk om drugs te kopen. Van Luijn zou bij het kopen van de drugs opvallend zijn portemonnee met daarin 700 euro hebben getoond. De verdachte besloot waarschijnlijk vervolgens om Van Luijn neer te slaan en hem te beroven.

Na de aanval legde de verdachte tegenstrijdige verklaringen af over de toedracht. De nieuwe verklaring van de getuige lijkt het vermoeden van de politie te bevestigen dat er sprake was van een beroving.

 

Bron: PrimeCrime.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here