DELEN

Rutger van B. uit Warfhuizen is veroordeeld tot zeven jaar celstraf en tbs vanwege het doodsteken van zijn 46-jarige vriendin Anja op 9 februari. De rechtbank in Groningen vond net als het OM dat er geen sprake was van voorbedachten rade. Hierdoor is er geen sprake van moord, maar van doodslag. De straf valt daarom lager uit.

De 33-jarige Van B. handelde volgens de rechtbank in een opwelling. Hij werd razend toen het slachtoffer hem confronteerde met zijn alcoholgebruik. De verdachte mishandelde haar ernstig en stak daarna vele malen met een mes op haar in, aldus het vonnis.

Van B. heeft bekend zijn vriendin te hebben doodgestoken. Psychiatrisch deskundigen constateerden een gebrekkige ontwikkeling en een ziekelijke stoornis bij de verdachte. Nadat Anja was overleden, heeft Van B. haar nog twee dagen in de woning gehouden zonder iemand in te lichten.

Nabestaanden van het slachtoffer, die ongerust waren geworden, onder wie haar dochter, negeerde hij of stuurde hij met een smoes weg. De rechtbank rekent hem dat zwaar aan.

 

Bron: PrimeCrime.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here