DELEN

De politie heeft een hacker uit Den Bosch aangehouden die verdacht wordt van het hacken van accounts van webshops, digitale chantage en grootschalige phishingacties.

De verdachte werd op 3 juli al opgepakt maar zijn arrestatie is nu pas bekendgemaakt. Bij zijn aanhouding zijn meerdere gegevensdragers in beslag genomen en na onderzoek bleek dat de man mogelijk bij meerdere zaken betrokken is geweest. Het gaat onder meer om een zaak waarbij een Dropbox-account is gehackt en gedreigd werd met het openbaar maken van seksueel getinte beelden. Uiteindelijk zijn de beelden toch online gepubliceerd.

Uit het onderzoek is verder naar voren is gekomen, dat de verdachte slachtoffers zocht onder adverteerders op Marktplaats. Hij benaderde volledig geautomatiseerd soms wel 15.000 tot 20.000 adverteerders per nacht. Diegenen die dan reageerden werden omgeleid naar een door verdachte gebouwde phishingsite om zo de bankgegevens van de slachtoffers in handen te krijgen. Daarna werd er geld van de rekening overgeboekt of werden goederen gekocht. De politie vermoedt dat de verdachte zo geruime tijd zijn inkomen genereerde.

De man wordt ervan verdacht de afgelopen jaren zeker meer dan 1000 slachtoffers te hebben gemaakt door middel van hacking en phishing en identiteitsfraude. Op 16 oktober zal er een pro-formazitting plaatsvinden.

 

Bron: Crime-Nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here