DELEN

Bron en media: Panorama.

Keylow zei eerder in een verklaring tegen de politie dat hij een documentaire over liquidaties wilde maken. Dat was naar aanleiding van de vondst van een enorme hoeveelheid ontsleutelde chatberichten over liquidaties bij hem thuis en het filmen en fotograferen daarvan. “We maakten een film over liquidaties.

Dat was mijn werk. Dat is mijn pensioen.” Mediabedrijf Vice bevestigde aan NRC dat in de zomer van 2018 tot aan november 2018 in opdracht van RTL/ Videoland aan een docu-serie is gewerkt met als werktitel Nieuwe Penoze. Delano R. was door productiemaatschappij Vice Studios ingehuurd als presentator, maar het project werd stilgelegd na zijn arrestatie.

Volgens Vice is er echter nooit opdracht gegeven tot het ondernemen van criminele activiteiten of het archiveren van chatgesprekken in welke vorm dan ook. In een onderschept pgp-gesprek sprak Keylow ook over zijn documentaireambities met iemand die de nickname ‘Last Man Standing’ heeft, waarvan de politie denkt dat het Ridouan Taghi is. Keylow: “Sir luister. Even iets anders.

Ik heb uw hulp nodig. Ik ben benaderd door Amerika. Ze willen mij als host voor een crime-serie. Mij willen ze als presentator. Voor mij supergoed aan één kant, want dan ben ik ‘wit’: zogenaamd uit de criminaliteit.”

De man die Taghi zou zijn reageert zeer sceptisch. Dat ze niet praten met media. Keylow verzekert echter dat hij altijd crimineel zal blijven en dat hij een kanaal zou hebben als de groep iets naar buiten wil brengen, om de ‘popo’ op het verkeerde been te zetten.

Keylow verscheen als president van de Crips al vaker in de media bij o.a. DWDD en EenVandaag en in Nieuwe Revu.

 

Lees verder op Panorama.
 
Bron en media: Panorama.
– Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media, zie Panorama.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here