DELEN

Eerder dit jaar werd al bekend dat Van der Sloot samen met zijn vriendin Eva Pacohuanaco een poging had gedaan om drugs binnen te smokkelen in de gevangenis in Juliaca, waar hij op dit moment opgesloten zit. Volgens de Peruaanse media is Van der Sloot de coördinator geweest in het proces waarbij de drugs naar binnen werden gehengeld.

Niet alleen Joran zelf, maar ook zijn drie medegevangen, zijn vriendin en diens broer worden verdacht van medeplichtigheid. Hen hangen gevangenisstraffen van veertien tot achttien jaar boven het hoofd.

Opeenstapeling van straffen

Joran van der Sloot kwam voor het eerst in het nieuws als verdachte bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway. De zaak werd nooit opgelost en Joran ging vrijuit, maar even later kwam hij opnieuw in aanraking met de politie, ditmaal voor de moord op Stephany Flores. Bij de rechtszaak in Peru werd hij daarvoor schuldig bevonden, waarna hij 28 jaar celstraf kreeg.

In Peru is het mogelijk om verschillende gevangenisstraffen bij elkaar op te tellen, waardoor Van der Sloot een nog hogere totale celstraf zal krijgen. De maximale straf voor iemand die geen levenslang heeft gekregen is echter 35 jaar. Als hij die periode heeft uitgezeten, moet hij vrijgelaten worden.

 

Bron en media: Panorama.

Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here