DELEN

Jos Brech werd door zijn Argentijnse gastheer Lucas gevraagd mee te gaan om brandhout te gaan zoeken. Wat Jos niet wist, was dat Lucas zondagochtend door de Spaanse politie werd gebeld omdat de politie wist dat Jos zich daar bevond dankzij een tip van een Nederlander die zelf een tijd in het huis woonde en Brech daar deze zomer ontmoette.

Na 500 meter lopen werd Jos verrast door een twintigtal speciale, zwaarbewapende Spaanse politieagenten. Aan de vlucht van de meest gezochte Nederlander kwam op een stoffig Catalaans bergpad, op 1.400 kilometer van Zuid-Limburg, een einde.

Lucas vertelt aan Nederlandse media: “Ze wilden weten waar hij precies zat, maar ik wilde niet dat ze hier een inval zouden doen, met alle kinderen rond het huis”.

“En Jos had ze vanuit zijn plek kunnen zien aankomen en de berg op kunnen vluchten. Dan hadden ze hem nooit meer gevonden, of honderden mensen moeten inzetten voor een speurtocht.”

Er werd daarom besloten om Jos buiten het kamp te lokken door hem te vragen brandhout te gaan zoeken. Jos was kansloos en kon worden aangehouden. Omdat de politie niet zeker wist wie van de twee heren Jos was, werden beiden mannen geboeid totdat duidelijk werd wie van de twee mannen Jos was.

 

Bron: PrimeCrime.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here