DELEN

De politie heeft na de inzet van een lokprofiel op bullchat een man aangehouden op verdenking van voorbereidingshandelingen van uitbuiting van een minderjarige jongen.

De 54-jarige man uit Loenen aan de Vecht is op dinsdag 16 maart aangehouden door de politie. Eerder is er een doorzoeking geweest in zijn woning waarbij beslag is gelegd op zijn computer en telefoon. Hieruit komt naar voren dat de verdachte de opzet had om seksuele handelingen tegen betaling te faciliteren voor de (lok)minderjarige en hem daarmee uit te buiten, aldus het OM. De verdachte is donderdag 18 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris en vervolgens geschorst. Hij mag de strafzaak zodoende in vrijheid afwachten. De politie zet het onderzoek voort.

In zedenzaken wordt door de politie vaker gewerkt met lokprofielen. Het is de eerste keer dat een lokprofiel is ingezet voor de bestrijding van mensenhandel in de jeugdprostitutie. Het OM denkt hiermee een geschikte, nieuwe opsporingsmethode te hebben, meldt een woordvoerder. In de uitzending van het EO-programma ‘Jojanneke uit de Prostitutie’  wordt deze methode getoond door de politie en toegelicht door officieren mensenhandel Warner ten Kate en Daphne van der Zwan.

Het zal de eerste keer zijn dat een zaak met een dergelijke opsporingsmethode middels een lokprofiel voor de rechter zal worden gebracht. Justitie gaat nu kijken hoe de rechtbank de zaak zal beoordelen en of er een veroordeling uit zal volgen.

 

Bron en media: Crime Nieuws.

Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media.