DELEN

Bron en media: Panorama.

Opvallend nieuws vorige week: negen mensen werden door agenten uit een container met boomstammen gehaald in de haven van Rotterdam.

Ze waren in ademnood en hadden zelf vanuit de container de politie gebeld met de vraag of ze bevrijd konden worden.

Vlak voor één uur ’s middags vonden de opsporingsdiensten de container. De negen hadden naar eigen zeggen twaalf uur tussen de boomstammen gezeten.

De ademhalingsproblemen waren waarschijnlijk ontstaan doordat de boomstammen in de container CO2 uitstootten. Nadat de negen waren nagekeken door de artsen zijn ze aangehouden. Reden: ze worden ervan verdacht uithalers te zijn: vaak jonge criminelen die drugs bij elkaar zoeken die verstopt zitten in containers. Het aantal uithalers loopt de spuigaten uit de laatste tijd. “Binnen tien dagen zijn ruim 110 personen opgepakt die zich onbevoegd op een haventerrein begaven,” zo meldt de Rotterdamse politie. En: “Soms lopen deze personen los over de terreinen, maar soms maken zij gebruik van zogenoemde hotelcontainers, containers waarin zij zichzelf opsluiten of laten opsluiten in afwachting van de leeg te halen container. Zo’n opsluiting kan tot meerdere dagen duren. De vraag is of uithalers zich altijd bewust zijn van de risico’s zij nemen ten aanzien van het zuurstofgehalte en andere gassen die kunnen vrijkomen bij sommige ladingen. Nog los van alle andere risico’s die horen bij een rol in een crimineel netwerk.”

 

Lees verder op Panorama.
 
Bron en media: Panorama.
– Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media, zie Panorama.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here