DELEN

Bron en media: Crimesite.

In Luik (B) heeft de federale gerechtelijke politie maandag 23 doorzoekingen gedaan in een internationaal drugsonderzoek waarbij 27 mensen zijn opgepakt. Volgens het parket in Luik is er een criminele organisatie ontmanteld en ongeveer 580 kilo cocaïne in beslag genomen.

(beeld uit het archief)

Laboratorium

De doorzoekingen vonden hoofdzakelijk plaats in de regio Luik maar ook in de provincies Limburg (Genk) en Oost-Vlaanderen (Temse). Er zijn meer dan 300 politieagenten en daarnaast mensen van Defensie ingezet. De politie nam tien vuurwapens in beslag genomen, waaronder vijf Kalasjnikovs, en ook een tiental auto’s, pgp-telefoons en 80.000 euro aan contant geld.

In Strée, niet ver van Huy, werd een laboratorium voor de verwerking en verpakking van cocaïne ontmanteld, en in Ferrières een opslagplaats voor cocaïne.

Spanje

Het netwerk was volgens het parket ook in Spanje actief. De Guardia Civil heeft twee huiszoekingen verricht en een verdachte aangehouden tegen wie een Europees aanhoudingsbevel was uitgevaardigd door de Belgische gerechtelijke autoriteiten.

Het onderzoek werd bijna drie jaar geleden gestart. In het dossier staat dat de criminele organisatie meer dan 15 ton cocaïne via België heeft doorgevoerd. Verschillende grote inbeslagnames, die in Europa waren binnengebracht via de havens van Antwerpen en Rotterdam, staan met het onderzoek in verband.

De hack door de politie van het gecodeerde netwerk van Sky ECC gaf de politie nieuw bewijs.

 

 

Lees verder op Crimesite.
 
Bron en media: Crimesite.
– Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media, zie Crimesite.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here