DELEN

Bron en media: Panorama.

Imperiale is al tientallen jaren op de vlucht voor de internationale opsporingsdienst. De leider van de Camorra-maffia uit Napels staat in zijn geboorteland Italië ondertussen al tijden bovenaan de ‘most wanted’ lijst. Ook in Nederland had Imperiale een vinger in de pap. Hij woonde jarenlang in Amsterdam, had gestolen Van Gogh-schilderijen in zijn huis hangen, hield via PGP-berichten nauw contact met Rico de Chileen en werkte samen met Ridouan Taghi.

Dubai

De Italiaanse Maffioso is aangehouden in Dubai, waar hij en andere Europese gangsters lange tijd uit de handen van de autoriteiten konden blijven. In 2017 werd hij er gespot door de Amerikaanse DEA, tijdens de bruiloft van de Ierse topgangster Daniel Kinahan. Het feest vond plaats in het peperdure ‘zevensterrenhotel’ Burj al Arab, waar een gemiddelde kamer 24.000 euro per nacht kost en gasten een eigen Rolls-Royce met chauffeur toegewezen krijgen voor transport. Naast Imperiale werd ook Edin G., het hoofd van het Bosnische ‘Tito en Dino-kartel’ gespot. Ridouan Taghi, die zelf ook werd opgepakt in Dubai, zou bij deze groep van drugssmokkelaars betrokken zijn geweest.

Van Gogh

Imperiale was vanaf 2002 in het bezit van twee peperdure werken van Van Gogh, die door meesterdief Okkie Durham werden gestolen uit het Van Goghmuseum. De schilderijen zouden gebruikt zijn als onderpand bij de handel in Zuid-Amerikaanse coke. In 2016 werden ze in een woning van Imperiale in de buurt van Napels gevonden.

De aanhouding van Imperiale is nog niet bevestigd door officiële instanties.

 

Lees verder op Panorama.
 
Bron en media: Panorama.
– Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here