DELEN

De politie heeft na een grote brand in Volendam per toeval twee wietkwekerijen ontdekt.

Bij de hulpdiensten kwam woensdagavond rond 21.00 uur melding binnen van een grote brand in een pand aan de Dieselstraat. De omliggende panden werden uit voorzorg ontruimd. Bij het controleren en ontruimen van twee bedrijfspanden aan de Marconistraat, stuitte de brandweer op een tweetal in werking zijnde wietkwekerijen en meldde dit bij de politie.

In één van de panden troffen politieagenten twee grote kweektenten aan met in iedere tent 200 plantjes. Ook stonden er verspreid over de tenten nog 35 stekken. De planten en stekken werden in beslag genomen. Naast de planten en stekken werd ook apparatuur, dat veelal gebruik wordt bij en voor wietkwekerijen, in beslag genomen. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de kwekerij ontmanteld. In het pand trof de politie een 67-jarige man uit Volendam aan. De Volendammer werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.2

In het tweede pand werden eveneens twee kweektenten (met in ieder tent 150 planten). De kwekerij is ontmanteld en alle goederen zijn in beslag genomen. In het pand was een 50-jarige man uit Purmerend aanwezig en werd direct aangehouden. De politie doet verder onderzoek naar de ontmantelde wietkwekerijen en mogelijke andere betrokkenen.

 

Bron en media: Crime Nieuws.

Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media.