DELEN

Bron en media: Panorama.

De beveiliging rond het Binnenhof is flink aangescherpt vanwege een mogelijke dreiging voor demissionair premier Mark Rutte. Volgens De Telegraaf wordt hij door spotters in de gaten gehouden, die mogelijk klaar staan om een signaal te geven om de VVD-leider te laten ontvoeren of liquideren. De dreiging wordt gelinkt aan de Mocro Maffia.

Over de beveiliging kan weinig informatie openbaar gemaakt worden, aangezien de Mocro Maffia meeluistert. “Over veiligheidssituaties en beveiligingsmaatregelene doen we nimmer uitlatingen”, liet een woordvoerder van de RVD weten. Uri Rosenthal, oud-minister van Buitenlandse Zaken gaf extra uitleg tijdens een uitzending van Goedemorgen Nederland. “Als er iemand bedreigd en beveiligd wordt, dan praat je er niet over als collega’s in de politiek”, vertelde het voormalig kabinetslid. “De hele sfeer is sowieso scherper geworden en de beveiliging dus ook maar over concrete zaken praat je niet.”

Voor de demissionair premier betekent het in ieder geval dat zijn planning op de schop gaat. “Hij gaat overal op de fiets naartoe en doet veel alleen”, liet Rosenthal weten in het interview. “Dit zal een vervelende bijkomstigheid voor hem zijn.”

Peter R. de Vries

Eerder dit jaar werd misdaadjournalist Peter R. de Vries geliquideerd in Amsterdam. Die moord vond hoogstwaarschijnlijk plaats in opdracht van Mocro Maffia-kopstuk Ridouan Taghi. Ook zouden er plannen zijn om Taghi uit de EBI in Vught te bevrijden. De maffia zou er miljoenen voor over hebben om hem uit de cel te krijgen.

 

Lees verder op Panorama.
 
Bron en media: Panorama.
– Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media, zie Panorama.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here