DELEN

Vino H., de man die de 96-jarige Amsterdamse “oma Toni” heeft vermoord, wil niet uitgezet worden naar Irak. Hij stond vandaag voor de rechter in Groningen.

De 27-jarige Vino H. stak op 19 maart 2015 de hoogbejaarde Toni Heeremans-de Jong neer, vlak bij haar huis in de Amsterdamse Pijp. Ze overleed 3,5 week later aan haar verwondingen.

Het slachtoffer die al sinds haar 18de in de Govert Flinckstraat woonde, was een bekende in de buurt. Zij werd in de buurt “Oma Toni” genoemd. De gruwelijke moord sloeg als een bom in. Na haar dood kreeg haar familie duizenden steunbetuigingen. De hoogbejaarde vrouw was nog gezond en leefde daarom nog zelfstandig.

Vino H. zit nu in een tbs-kliniek nadat hij in 2016 door het gerechtshof werd veroordeeld voor moord, maar vanwege zijn volledige ontoerekeningsvatbaarheid alleen tbs met dwangverpleging opgelegd kreeg.

Het IND heeft besloten zijn verblijfsvergunning in te trekken, waardoor de man uitgezet zal worden naar Irak, het land waar hij vandaan komt. Zijn advocaat vindt dat het intrekken van zijn verblijfsvergunning onterecht is.

“In Irak heeft hij niemand om op terug te vallen en is het de vraag of de behandeling daar wordt voortgezet”, zei zijn advocaat vandaag.

Naast de advocaat richtte ook zijn zus zich nog tot de rechter. “Als mijn broer maar een beetje toerekeningsvatbaar was geweest had ik mij niet zo ingezet. Vino was in 2015 niet zichzelf, nu wel. We vragen u of u dit mee wilt nemen in uw overweging.” zei de zus tegen de rechter. Die doet over zes weken uitspraak.

 

Bron: PrimeCrime.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here