DELEN

Noffel werkte mee aan het opzetten van de liquidatie van de Iraanse Ali Motamed in Almere in 2015. Een deel van datzelfde jaar zat hij ondergedoken in Berlijn, maar daar waren zijn rivalen van op de hoogte. Ze stuurden een groep mensen om de liquidatie uit te voeren, terwijl een paar spotters probeerden om Noffel in het vizier te krijgen.

Op de één of andere manier slaagden ze er de daaropvolgende weken niet in om hem te liquideren. Dat terwijl er al twee kalasjnikovs en vier Glock-pistolen over de grens waren gesmokkeld en een ‘zware bonus’ op het hoofd van Noffel werd gezet. Naar het schijnt gaat het om een bedrag van meer dan een miljoen euro.

PGP-berichten

De verdachten van de geplande liquidatie van Noffel waren al langer bekend bij de politie. Een deel van hen zat al tot dertig jaar in de gevangenis voor de moord op Djordy Latumahina, die per ongeluk vermoord werd, omdat hij verward werd met een doelwit dat in een soortgelijke auto rondreed.

Djordy Latumahina werd het slachtoffer van de mislukte liquidatie.

Uit PGP-berichten van de betrokken personen blijkt dat zij nog voor de moord op Latumahina al plannen hadden om Noffel te liquideren, nadat mensen hem in Berlijn in een Mercedes hadden zien rondrijden. Er werd een prijs op zijn hoofd gezet en er werden opdrachten verstuurd. “Hij moet dood, dood, dood”, stond in één van de gevonden berichten.

Noffel werd een aantal maanden later in Dublin gearresteerd, waarna hij schuldig werd bevonden aan meerdere liquidaties. Volgens de rechtbank mocht hij nooit meer de samenleving in.

 

Bron: Panorama.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here