DELEN

Het OM eist een straf van 10 jaar voor de poging. Het is volgens hen duidelijk dat de man met volharding te werk ging. De zoektocht naar de huurmoordenaar, die hij op het dark web uitvoerde, duurde meerdere maanden. Hij betaalde een voorschot en beloofde een bonus als de moord snel uitgevoerd zou worden.

De moord vond alleen nooit plaats. In eerste instantie werd de verdachte opgelicht, waarna hij een tweede poging deed om een huurmoordenaar te vinden. Op dat moment had de Engelse politie hem echter al in de gaten, waarna ze de Nederlandse autoriteiten op de hoogte brachten. Die kwamen er al snel achter dat het om een 37-jarige man uit Den Haag ging, waarna ze hem oppakten. Volgens een woordvoerder van het OM bekende de man in een later stadium dat hij inderdaad van plan was om een huurmoordenaar in te huren.

In de berichtgeving is niet te lezen of de opdracht ingetrokken is. Toen de plannen voor de moord bekend raakten, werden de ex-vrouw en haar gezin meteen in veiligheid gebracht. Ze zitten tot op de dag van vandaag ondergedoken.

 

Bron en media: Panorama.

Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here