DELEN

Bron en media: Panorama.

De afgenomen apparaten zijn een usb-stick, een harde schijf en een dongle. Volgens het AD werden ze gevonden tijdens een celinspectie op 6 september 2017. Op dat moment had B. nog geen toegang tot zijn iPhone. Die werd pas een week later naar binnen gesmokkeld.

Informatie over de apparaten werd door het OM verzwegen en niet toegevoegd aan het dossier. Het is ook niet bekend wat er met de spullen is gebeurd en wat voor data erop staan. ‘‘Dat komt omdat niet bekend is waar die goederen zich bevinden, uit de systemen van politie en justitie blijkt niet dat deze goederen aan het onderzoeksteam of een andere politie-eenheid dan wel het OM zijn overgedragen”, staat in een document dat AD heeft ingezien.

Tegenstrijdige berichten

Over de doorzoeking van de cel van de kroongetuige zijn tegenstrijdige berichten verspreid. Een officier van justitie meldde aan de rechter-commissaris dat er nooit een doorzoeking geweest is. Het document met informatie over de celdoorzoeking en de gevonden gegevenshouders is inmiddels wel toegevoegd aan het dossier.

Volgens een aantal deskundigen die het AD heeft ingehuurd is deze gang van zaken ‘opmerkelijk’. Zij melden dat de informatie op de gegevensdragers van groot belang zou kunnen zijn voor het onderzoek naar de verklaringen van Nabil B.

 

Lees verder op Panorama.
 
Bron en media: Panorama.
– Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media, zie Panorama.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here