DELEN

Vrijdag heeft de Douane bij een bedrijf in de haven van Vlissingen 350 kilo cocaïne gevonden in een lading bananen, aldus het parket Zeeland/West-Brabant. De container met bananen was afkomstig uit Ecuador.

De zaak is in onderzoek door het HARC-team, een samenwerkingsverband tussen OM, Douane, Zeehavenpolitie en FIOD,

Het Openbaar Ministerie zegt dat de drugs een straatwaarde van bijna 9 miljoen euro heeft. De zending is inmiddels vernietigd. Het komt bijna nooit voor dat er grote ladingen cocaïne in Zeeuwse havens worden gepakt.

Het is bekend dat bananendozen geliefd zijn onder cokesmokkelaars. Eerder deze maand werd er 4000 kilo cocaïne gevonden die bestemd was voor een bedrijf in Oosterhout. Die zelfde week deed de recherche ook al een inval in een bedrijf in Oosterhout. Bij Van Wanrooij Transport werden drie mensen waaronder de directeur opgepakt toen ze de container waar 3500 kilo coke in zat, inspecteerden. De verdachten zitten nog vast.

De vangsten zijn enorm. Ter vergelijking: in Rotterdam werd in 2017 in totaal ruim 5000 kilo gepakt in een heel jaar. Nu ging het om 7500 kilo binnen een paar dagen.

 

 

Bron: PrimeCrime.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here