DELEN

Drie mannen zijn even voor zeven uur beschoten op de hoek van de Ceintuurbaan en de Dusartstraat in De Pijp, voor de deur van een horecagelegenheid. Een man raakte zwaargewond, de andere twee zouden lichtgewond zijn.

Bronnen melden aan Primecrime dat “Paco” het doelwit was, ook wel bekend als “Saqib”. Hij behoort tot het kamp van Houssine en Benaouf A. en zou een vertrouweling zijn van Houssine A. De man wordt in het milieu “Paco” genoemd vanwege zijn Pakistaanse afkomst.

“Watchlist”
Bronnen melden aan Primecrime dat “Saqib” al een lange tijd op een zogenaamde watchlist zou staan. Dat is een lijst waar namen op staan van personen die diverse taken uitvoeren voor de groep van Houssine A., maar die niet direct betrokken zijn bij het uitvoeren van liquidaties.

Personen op de zogenaamde watchlist zouden zich bezighouden met taken als informatie verzamelen, kijken of de auto van een rivaal voor de deur staat, kijken waar een rivaal vaak komt etc.

Namen watchlist
Meerdere, met name jonge personen zouden op deze watchlist staan, onder andere personen bekend onder de bijnamen “Mounta”, “Talli”, “Boer” “Kleine Boettie”, “Kleine Holleeder”, “Atoompje” etc.

Het is niet duidelijk of “Saqib” zich later alsnog direct ging bezighouden met liquidaties of dat dit een waarschuwing is voor alle personen op de watchlist die denken dat zij geen risico lopen zolang ze de groep van Houssine alleen met andere taken helpen zoals informatie vergaren, maar niet zelf een liquidatie uitvoeren.

Een bron meldt aan Primecrime dat “Saqib” naar beruchte criminelen ging vragen en jonge jongens naar cafe’s zou hebben gestuurd om personen in de gaten te houden. Het is niet duidelijk of dit het motief is geweest.

 

Bron: PrimeCrime.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here