DELEN

Tarik O. is veroordeeld voor doodslag en het doorrijden daarna. De zeven jaar celstraf en tbs met dwangverpleging komen overeen met de eis van het Openbaar Ministerie.

Ruzie

De 42-jarige Sebastiaan Theloosen kwam op 24 november 2020 om het leven na een conflict met de destijds 18-jarige Tarik O, die als pakketbezorger in Wijchen aan het werk was. Theloosen sprak hem aan op zijn gevaarlijke rijgedrag, waarna de twee het met elkaar aan de stok kregen. Tijdens de rechtszaak vertelde O. dat Theloosen hem uitgescholden en geduwd zou hebben.

Tarik O. zou vervolgens terug in zijn busje gestapt zijn, terwijl Theloosen een foto van het kenteken probeerde te maken. O. gaf snel gas, voordat het slachtoffer uit de weg kon gaan, waardoor Theloosen op de motorkap en daarna onder de bestelbus terechtkwam. Vervolgens reed Tarik nog eens twee keer over het slachtoffer heen, voor de ogen van diens vriendin.

“De rechtbank is van oordeel dat u daadwerkelijk de bedoeling had het slachtoffer van het leven te beroven”, was het oordeel. “U heeft immers vanuit stilstand vol gas gegeven, terwijl het slachtoffer op een meter afstand voor uw auto stond.”

Crimineel verleden

Volgens deskundigen is Tarik O. sterk verminderd toerekeningsvatbaar. De kans op herhaling werd dan ook groot geacht. Hoewel O. pas 18 jaar was op het moment van de misdaad, had hij al een strafblad met een aantal zware delicten.

Eerder betuigde hij wel spijt voor de rechtbank. “Ik ben constant met mijn gedachten bij de familie van het slachtoffer”, vertelde O. “Ik vind het heel erg wat er is gebeurd, heel ernstig.”

 

Bron en media: Panorama.

Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here