DELEN

Het TCI staat voor Team Criminele Inlichtingen en houdt zich bezig met het runnen van informanten binnen de onderwereld die de politie van informatie voorzien. Volgens het rapport was er gebrek aan visie en sturing. In twee gevallen zou dit volgens dat rapport kunnen hebben geleid tot de dood van informanten. Deze gevallen zouden zich hebben afgespeeld in de Brabantse onderwereld. Het zou heel goed kunnen dat het in één van die gevallen gaat om de dood van Freddy Janssen.

Janssen was een voormalig No Surrenderlid die in de lente van 2015 in stukken werd opgevist uit het water van een kanaal in Brabant. Volgens het Algemeen Dagblad was Janssen een informant die in de Brabantse onderwereld infiltreerde. Hij had vlak voor zijn dood een afspraak met de Brabantse wapenhandelaar Jan B. Deze B. heeft altijd ontkend iets met de dood van Janssen te maken te hebben en is daar ook voor vrijgesproken in hoger beroep. Onderzoek had uitgewezen dat het, bizar genoeg, zelfmoord was geweest. Bronnen bij de politie vrezen dat zijn band met het TCI Janssen fataal is geworden. Saillant detail: de politie zou informatie en dossiers over deze operatie hebben vernietigd, zo beweren klokkenluiders binnen de politie. Daardoor kon de rechter op het moment van de uitspraak ook niet weten dat Janssen informant was.

Het is niet de eerste keer dat het werk in het schemergebied tussen onder- en bovenwereld in opspraak is. Het heeft begin jaren negentig al eens geleid tot een parlementaire enquête…

 

Bron en media: Panorama.

Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here