DELEN

Bron en media: Crimesite.

De Portugese autoriteiten hebben in samenwerking met de Britse National Crime Agency een recordvangst aan cocaïne gedaan. Ongeveer 200 zeemijl buiten de Portugese zuidwest kust werd op de Atlantische Oceaan het zeiljacht G Siro geënterd. Aan boord bevond zich de beruchte Spaanse drugssmokkelaar Carlos Silla Otero. En 5200 kilo cocaïne.

Naast Silla Otero werd nog een andere Galiciër aangehouden: Xavier F., op wiens naam het zeiljacht staat. Ook werd een derde verdachte gearresteerd, de in Madrid wonende Peruaan Jorge S., die volgens Spaanse media beschouwd wordt als de financiële man van een Colombiaanse drugsorganisatie.

Ontkomen

Carlos Silla Otero werd al langere tijd gezocht. In maart vorig jaar wist hij op het laatste moment nog te ontkomen toen de Spaanse politie ingreep bij een poging om 4000 kilo cocaïne aan land te brengen.

Speedboten

Bij de Marea Blanca-operatie waarbij de 5200 kilo coke werd onderschept heeft ook de Spaanse politie een belangrijke rol gespeeld. Die had ontdekt dat er verschillende speedboten klaar lagen, vermoedelijk om de drugs op zee over te laden en aan land te brengen. Het onderzoek is nog gaande en richt zich met name op de mogelijke afnemers van de drugs.

 

 

 

 

Lees verder op Crimesite.
 
Bron en media: Crimesite.
– Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media, zie Crimesite.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here