DELEN

Bron en media: Crimesite.

De Spaanse en Portugese politie hebben de afgelopen dagen tijdens een gezamenlijke operatie met onder meer de marine en luchtmacht op een zeilboot in de Atlantische Oceaan ongeveer 5.200 kilo cocaïne onderschept. Volgens de Portugese politie gaat het om een van de grootste drugsvangsten in Europa en om de grootste in Portugal van de afgelopen vijftien jaar. Er zijn drie verdachten opgepakt.

183 balen

Tijdens de gezamenlijke operatie werd midden op de Atlantische Oceaan een 24 meter lange zeilboot gelokaliseerd die werd gebruikt om een ​​grote hoeveelheid cocaïne te verschepen. In totaal werden er 183 balen cocaïne vervoerd op het betreffende schip, met een geschat totaalgewicht van circa 5,2 ton. Naast de Spaanse en Portugese politie werken ook de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) en de Britse National Crime Agency (NCA) mee aan het onderzoek.

‘Machtige criminele organisatie’

Volgens de autoriteiten moest de megalading drugs worden gedistribueerd naar verschillende Europese landen via de kusten van het Iberisch Schiereiland. Er zijn tot nu toe drie mannen opgepakt, die ervan worden verdacht deel uit te maken van een ‘machtige criminele organisatie die handelt in grote hoeveelheden cocaïne tussen Latijns-Amerika en Europa’.

2,5 ton coke

Op 8 oktober werd ter hoogte van de Portugese eilandengroep de Azoren een zeilboot met 2.500 kilo coke onderschept door de Spaanse douane. Een 60-jarige Nederland zit als hoofdverdachte vast in dat onderzoek.

 

Lees verder op Crimesite.
 
Bron en media: Crimesite.
– Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media, zie Crimesite.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here