DELEN

Ridouan Taghi heeft tijdens de eerste inhoudelijk zitting kroongetuige Nabil B. een ‘fantast’ en ‘pathologische leugenaar’ genoemd.

De 43-jarige hoofdverdachte in het Marengo liquidatieproces kreeg van de rechtbank de gelegenheid om vragen te stellen en heeft dit ook gedaan. ‘Na zo’n lange tijd heb ik wel wat vragen ja’, aldus Taghi. Van de kroongetuige wilde hij vooral weten hoe hij weet dat bepaalde berichten afkomstig zijn van hem. Volgens Taghi zijn het allemaal aannames, maar is er geen hard bewijs.

Of de kroongetuige ooit direct opdrachten van Taghi heeft gekregen, heeft Nabil B. , ‘nee nooit direct’, geantwoord. B. zou de opdrachten naar eigen zeggen via de broers Mohamed en Saïd R. hebben doorgekregen. Die zouden hem hebben verteld dat de opdrachten afkomstig waren van Taghi, aldus de kroongetuige. De hoofdverdachte noemde B. op een gegeven moment ook een ‘soort orakel’.

Ridouan Taghi wordt in het Marengo-proces verdacht van een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. Geruime tijd was hij de meest gezochte man van Nederland tot hij getraceerd werd en aangehouden. Het onderzoek rond Taghi kwam door de liquidatie in Marrakech in een stroomversnelling nadat Marokko zich ook ermee ging bemoeien. Het net sloot zich steeds meer om Taghi die zich niet meer vrij kon bewegen. Volgens de politiechef in Dubai zat hij al sinds 2016 in een villa met dichte gordijnen. Of hij dan ook heen en weer pendelde naar Iran zoals eerder gemeld werd, is niet bekend. Volgens Weski is haar cliënt nooit in Iran geweest en zat hij sinds 2016 ondergedoken in Dubai. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., werd getraceerd en aangehouden in de Colombiaanse stad Medellin.

Taghi en Saïd R. worden naast het opdracht geven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe ook verdacht van het leiden van een criminele organisatie die zich richt op grootschalige drugshandel. Het gaat onder meer om de moord op Martin Kok van Vlinderscrime. Recent werd in Italië een verdachte aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid rond de liquidatie van Kok. De liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B. en zijn advocaat Derk Wiersum zijn nog niet toegevoegd aan het Marengo-proces.

 

Bron en media: Crime Nieuws.

Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media.