DELEN

De politie heeft invallen gedaan en doorzoekingen verricht en beslag gelegd op onder meer tientallen kantoorpanden, huizen, kilo’s goud, gouden sieraden en cash. De actie heeft te maken met de Nederlanders die gepakt zijn met cocaïne op een jacht voor de kust van Ibiza.

Naar aanleiding van de financiering van een plezierjacht in 2016 startte de FIOD een onderzoek naar een 54-jarige man uit Schagen. Tijdens het onderzoek ontdekte het onderzoeksteam dat de verdachte man betrokken was bij de financiering van onroerend goed uit vermoedelijk onverklaarbare bron.

Naast het Nederlandse onderzoek waren de Spaanse autoriteiten ook bezig met een onderzoek naar de man inzake drugssmokkel. Op 19 augustus werd het jacht geënterd en doorzocht. Hierbij werd een grote partij cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De Spaanse politie heeft vier Nederlanders, waaronder de man uit Schagen, en een Duitser aangehouden.

Bij doorzoekingen in Nederland is beslag gelegd op 38 panden, ruim 5 kilo goud, gouden sieraden, 82.000 euro contant, bankrekeningen in het buitenland, een Harley-Davidson, kostbare uurwerken en fysieke en digitale administratie. Het onderzoek naar witwassen is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


 

Bron: Crime-Nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here