DELEN

Lysander de R. (39), de oprichter van MC Hardliners, is volgens De Telegraaf dinsdagavond overgeplaatst naar een andere gevangenis. Personeel en gedetineerden van het Justitieel Complex Zaanstad hadden tegenover De Telegraaf hun zorgen geuit over de gedetineerde De R., die voor geweldsfeiten is veroordeeld. Hij zou personeelsleden en medegedetineerden intimideren en ook hebben beschikt over een telefoon.

Haarlem

De R. was de leider van het Haarlemse chapter van de Hells Angels en is samen met anderen tot negen jaar veroordeeld voor onder meer afpersing, mishandelingen en bedreigingen.

De R. zit op de afdeling Oost 600. De activiteiten van De R. in de bajes zijn moeilijk te controleren, aldus De Telegraaf, omdat hij voorzitter is van de Gedetineerden Commissie (Gedeko) van het cluster Oost. Dat geeft hem de gelegenheid andere afdelingen te bezoeken. Hij kan ook mede bepalen wat er met geld van activiteiten gebeurt. De R. zou volgens de anonieme bronnen van De Telegraaf personeel en andere gedetineerden afpersen.

Keylogger

Op afdeling Oost 600 is in een computer een keylogger gevonden waarmee mogelijk malware is verspreid. De Telegraaf suggereert dat De R. hiermee van doen had.

‘De R. beschikt over gegevens van afdelingshoofden en andere leidinggevenden. Sommigen zijn doodsbang en durven niet meer tegen hem op te treden’ aldus een bron.

Ook zou hij bellen met een telefoon die een andere gedetineerde op zijn cel bewaart zodat een zoekactie naar een telefoon op de cel van De R. geen zin heeft.

 

 

Bron en media: CrimeSite.

Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here