DELEN

De politie heeft een 17-jarige en een 31-jarige man opgepakt omdat ze plannen hadden om wraak te nemen op de 19-jarige Mustaf S., de man die de 17-jarige Azad Sahin zou hebben doodgeschoten in de Haagse shishalounge VLVT.

Azad Sahin werd op zaterdagavond 7 april in shishalounge VLVT aan de Laan van Meerdervoort na een kleine ruzie neergeschoten. Een schokkend filmpje van deze schietpartij circuleerde vlak daarna op internet. Sahin overleed de maandag daarop in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Een leeftijdgenoot zei op straat dat “het beter was als de politie de schutter vond”, omdat de familie ook op zoek was en dat hij dan veel slechter af zou zijn. Bij de politie kwamen er ook signalen binnen dat Sahins familie mogelijk uit is op wraak. De politie hield daarom extra rekening met wraakacties van de familie van Sahin. Een onderzoek werd gestart.

Uit onderzoek van de politie bleek dat familieleden met wapens op zoek zouden zijn en mogelijk anderen opdracht hebben gegeven om de dader wat aan te doen. Uit afgeluisterde telefoongesprekken bleek volgens het OM dat er over wapens werd gesproken.

De 17-jarige verdachte zou een voorverkenning hebben uitgevoerd in de straat waar de dader woont, in Rotterdam. Volgens het OM werd de 17-jarige verdachte telefonisch aangestuurd door de 31-jarige medeverdachte. Bij hem thuis werd een gaspistool en munitie gevonden.

Het tweetal werd al in april opgepakt, maar het OM maakte de arrestatie vandaag pas bekend. De rechtbank verlengde vandaag hun voorarrest met negentig dagen. Mogelijk worden er nog meerdere personen aangehouden.

Mustaf S., de man die de 17-jarige Azad Sahin zou hebben doodgeschoten zit zelf al sinds 16 april in voorarrest. Bij een verkeerscontrole liep hij tegen de lamp. Onlangs bleek al tijdens een inleidende zitting dat hij zwijgt over de schietpartij. Op 12 oktober is er een nieuwe zitting in deze zaak.

 

Bron: PrimeCrime.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here