DELEN

De afpersing van het fruitbedrijf

Wat is er aan de hand?

De eigenaar en medewerkers van fruitbedrijf De Groot Fresh Group uit Hedel worden al sinds mei 2019 bedreigd nadat medewerkers 400 kilo coke hadden gevonden tussen bananen. Toen die lading aan de politie werd overhandigd eisten de vermeende eigenaars van de coke schadevergoeding.

Wie is vrij?

Ali el I. en zijn vriendin Romany H. hadden een afspraak gemaakt om geld op te halen bij Zaltbommel. De derde verdachte was een 31-jarige man die een bitcoin-adres in zijn bezit had dat ook naar De Groot was gestuurd. Volgens de rechter staat niet vast dat zij wisten dat zij met een afpersing te maken hadden.

Opmerkelijk?

De vierde verdachte heet Ali G. en zit nog wel vast.

De schietpartij in ’t Koetsiertje

Wat is er aan de hand?

In 1983 schoot de nu 64-jarige Cevdet Yilmaz na een ruzie zes mensen dood in café ’t Koetsiertje in Delft. Onder de slachtoffers bevond zich ook een 12-jarig meisje. In 1984 werd Yilmaz veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Wie is vrij?

Cevdet Yilmaz. Hij heeft gebruik gemaakt van de uitspraak van het Europese Hof dat een levenslange straf inhumaan is. Een gedetineerde moet zicht op vrijheid kunnen hebben. Toen Yilmaz eenmaal aan een resocialisatietraject was begonnen, moest hij bij succes ook vrij kunnen komen.

Opmerkelijk?

Minister Dekker heeft zich met hand en tand verzet tegen zijn definitieve vrijlating, maar moest nu wel instemmen

 

Bron en media: Panorama.

Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here