DELEN

In het onderzoek naar de dood van de Zwollenaar Deniz Guldogdu heeft de politie een tweede verdachte aangehouden. Februari van dit jaar werden delen van het lichaam, van Guldogdu onder de vloer van de woning van de 40-jarige Mark de G. (foto) gevonden.

Twee scenario’s

Volgens justitie heeft De G. in de nacht van 7 op 8 februari Deniz om het leven gebracht door een of meerdere kogels door het hoofd en het lichaam te schieten. Vervolgens heeft hij geprobeerd het lichaam te doen verdwijnen. Dat deed hij door het in stukken te snijden en te verpakken in plastic zakken. Ook zou hij hebben geprobeerd het in brand te steken. Volgens justitie om zo de doodsoorzaak te verdoezelen.

De Zwolse verdachte, houdt er een hele andere lezing op na. Hij zegt dat er sprake was van een ongeluk. Zo zou Deniz in De G’.s woning een pistool hebben gevonden en dat op zichzelf hebben gericht. Toen verdachte het pistool wilde afpakken ging het af. Onduidelijk is echter wat dan zijn motief was om het lichaam weg te werken.

Tweede verdachte

Woensdagochtend werd de tweede verdachte in IJsselmuiden aangehouden. Het is een 34-jarige man. Uit het opsporingsonderzoek kwam hij als mogelijke betrokkene naar voren. Aanvullend onderzoek zal zijn rol verder duidelijk moeten maken, aldus de politie.

In februari werd Guldogdu als vermist opgegeven. Niet lang daarna werd Mark de G. aangehouden in verband met de verdwijning. Hij zit in voorlopige hechtenis. De rechter-commissaris heeft de zaak in onderzoek.

Update

De 34-jarige man die door de politie op woensdagochtend in IJsselmuiden is aangehouden, als verdachte in de moordzaak van Deniz Guldogdu (38) uit Zwolle is vrijdag weer heen gezonden, aldus de politie.

Wel blijft hij verdachte in de zaak. Wat volgens de politie de rol van de man is geweest is niet naar buiten gebracht.

 

Bron: PrimeCrime.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here