DELEN

De politie heeft gisteren in Den Bosch en Vught drie gestolen Mercedessen teruggevonden dankzij GPS. Een 22-jarige man uit Vught is aangehouden.

De Mercedessen waren in België gestolen en hadden geen kenteken. Het gaat om Mercedessen van het GLC type. De wagens werden teruggevonden dankzij GPS. Naast de Mercedessen werd er in Vught ook een Volkswagen Golf zonder kenteken aangetroffen. De politie denkt dat ook die auto is gestolen.

Een andere gestolen Mercedes werd rond dezelfde tijd door de politie gespot op de Empelse Dijk in Den Bosch. Er vond een achtervolging plaats waarbij de Mercedes door de politieauto geramd werd en tot stilstand kwam op de Empelse Schans. De bestuurder wist te ontkomen.

Agenten zagen op de Empelse Dijk een andere auto rijden waarvan ze het vermoeden hadden dat hij in contact stond met de gevluchte bestuurder. In de auto zat een 22-jarige Vughtenaar. Omdat hij mogelijk meer weet van de diefstallen is hij opgepakt. Hij zit nog vast en wordt verhoord.

Alle wagens zouden in de nacht van donderdag op vrijdag weggehaald zijn van een opslagterrein in de omgeving van Luik. In totaal minimaal vijf personenauto’s.

Opmerkelijk
Het is opmerkelijk dat de dieven geen rekening hebben gehouden met GPS. Professionele autodieven gebruiken steeds vaker apparatuur tijdens het stelen om GPS-systemen te verstoren en uit te schakelen om niet getraceerd te kunnen worden. Kennelijk hebben deze dieven daar geen rekening mee gehouden.

 

Bron: PrimeCrime.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here