DELEN

Bron en media: Boevennieuws.pro.

 

Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij aan de 44e straat in de Nijmeegse wijk Lankforst is de 37-jarige Mustafa Achouitar, dat bevestigen meerdere bronnen aan deze site. De uit Nijmegen afkomstige ‘Moes’ werd afgelopen dinsdag doodgeschoten in een flatwoning. De politie heeft vier verdachten aangehouden. De vermoedelijke schutter is nog voortvluchtig.

Schietpartij

De politie kreeg dinsdag 5 januari iets na 15.30 uur een melding binnen over een schietincident in de woning in de wijk Lankforst. De hulpdiensten kwamen direct in grote getale ter plaatse, hierbij werd ook een traumahelikopter ingezet om medische hulp te verlenen. Die inzet mocht echter niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie meldde dat het om een 37-jarige man ging zonder vaste woon-of verblijfplaats. Bronnen melden aan Boevennieuws dat het slachtoffer de 37-jarige Mustafa Achouitar is, hij werd ook ‘Moes’ genoemd. Hij groeide op in Nijmegen en is de zoon van de eigenaar van coffeeshop Ketama in Nijmegen.

Mustafa Achouitar

De flat waar Mustafa Achouitar werd doodgeschoten staat bekend als probleemflat. In de verschillende flats zou door meerdere bewoners drugs gedeald worden. Ook zou er prostitutie plaats vinden. De politie kon direct na de schietpartij vier verdachten aanhouden in en rond de woning. Het gaat om twee mannen uit Nijmegen (22 en 55), een vrouw van 37 uit Helmond en een man van 45 zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hun betrokkenheid bij het incident wordt nog onderzocht. Volgens De Gelderlander is de politie echter nog op zoek naar een vijfde verdachte. Deze wist na de dodelijke schietpartij te ontkomen. De voortvluchtige man zou degene zijn geweest die Mustafa Achouitar heeft doodgeschoten.

Richard ‘Rieswiet’

De vermoedelijke schutter is volgens meerdere bronnen Richard ‘Rieswiet’. Hij is een bekende in de Nijmeegse wijk Lankforst, en andere wijken, doordat hij drank bezorgde op bestelling. Mustafa Achouitar zou al vanaf de ochtend aanwezig zijn geweest in de woning aan de 44e straat. De woning zou bekend staan als ‘junkenhol’. Mustafa was daar samen met de aangehouden man van 45 zonder vaste woon-of verblijfplaats. Richard ‘Rieswiet’ zou later in de middag naar de woning zijn gekomen. Binnen enkele minuten zou hij al het vuur geopend hebben op Mustafa Achouitar. Deze werd hierbij door meerdere kogels in zijn borst geraakt.

Schuld

Richard had het al langere tijd voorzien op ‘Moes’. Dit zou zijn geweest vanwege een schuld van 1000 euro. Hij zou zelfs op maandagavond nog hebben gezegd dat hij Mustapha Achouitar de volgende dag kogels door zijn hoofd zou sturen. Die bedreigingen zou hij eerder ook al hebben geuit. Mustapha Achouitar staat volgens meerdere bronnen bekend als iemand die veel schulden maakte en niemand betaalde. Richard ‘Rieswiet’ zou op het adres aan de 44e straat regelmatig drank hebben bezorgd, of hij afgelopen dinsdag Mustafa Achouitar bij toeval trof, of door iemand is ingelicht is onbekend.

Update: De vier aangehouden verdachten zijn vrijgelaten. Ze worden ook niet meer verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij.

Heeft u tips of info over deze zaak? Mail dan naar [email protected] of [email protected]

 

Bron en media: Boevennieuws.pro.

Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here