DELEN

Een man is door de rechtbank Oost-Brabant vrijgesproken inzake bezit van 96 kilo wiet, 7 kilo hasj een vuurwapen. De politie had zijn woning nooit mogen betreden.

In december 2016 ging de politie naar de woning van de 50-jarige verdachte uit (destijds) Nuenen. Dit was omdat hij volgens informatie in de politiesystemen zich kort daarvoor had onttrokken aan een verkeerscontrole terwijl hij reed met een auto zonder geldige APK. De agenten zagen de man op zijn oprit en vorderden zijn rijbewijs en legitimatiebewijs.

Toen de verdachte aangaf dat zijn ID binnen lag en hij het wel even zou halen, gaven de agenten aan dat ze dan mee naar binnen zouden lopen. De man zei ‘dat niemand mee zijn woning in mocht gaan’ waarop de agenten hem duidelijk maakten dat ze hem zouden aanhouden als ze niet mee mochten lopen. Onder druk liet hij ze mee naar binnen lopen en daar roken de dienders een sterke wietgeur. Na onderzoek bleek in de woning 103 kilo wiet en hasj te liggen, een stroomstootwapen en vuurwapen met munitie.

In het proces-verbaal verklaarden de agenten dat zij de woning waren binnengetreden met toestemming van de man. Volgens de advocaat van de verdachte was dit zeer zeker niet het geval en zijn de agenten onrechtmatig de woning binnengetreden. Daar is de rechtbank het mee eens en heeft de man volledig vrijgesproken. Vanwege het dreigen met een aanhouding is volgens de rechters zodanig druk uitgeoefend dat niet langer gezegd kan worden dat de daarna door hem verleende toestemming in volledige vrijheid is gegeven. De wapens en partij drugs zijn in beslag genomen en vernietigd.

 

Bron: Crime-Nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here