DELEN

Vanochtend is er een gedetineerde ontsnapt uit de Penitentiaire Inrichting De Schie in Rotterdam. De politie is op zoek naar de man. Het is niet voor het eerst dat een gedetineerde van De Schie wegloopt.

Vroeg in de ochtend werd er een melding verspreid dat er een gevangene was ontsnapt. Een bron van het AD meldt dat dat hij mogelijk in een vuilniszak verstopt zat, die een andere gedetineerde mee naar buiten nam, die werd vrijgelaten. Volgens een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen zat de ontsnapte man vast voor diefstal. Er wordt door de politie gezocht in de wijde omgeving van De Schie. Het publiek is ook gevraagd om uit te kijken naar de man.

De 26-jarige man die vrijdagochtend ontsnapte uit gevangenis De Schie in Rotterdam, kan daarvoor wettelijk niet worden gestraft. In het Wetboek van Strafrecht staats niets over het strafbaar stellen van een ontsnapping.

De bewaker van de ontsnapping bij De Schie kan opmerkelijk genoeg wel worden gestraft voor deze ontsnapping. In artikel 367 van hetzelfde boek staat omschreven: “Indien de ontsnapping, bevrijding
of zelfbevrijding aan de schuld van de ambtenaar te wijten is, wordt
hij gestraft met hechtenis van ten hoogste twee maanden of geldboete van
de tweede categorie.”

De vuilniszak waarin de gedetineerde ontsnapte, is door de bewaker mogelijk niet goed gecontroleerd. Een vriend van de ontsnapte gedetineerde kwam vrijdag vrij. Hij nam zijn maatje mee in de zak.

 

Bron: PrimeCrime.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here