DELEN

Bron en media: Crimesite.

De wrakingskamer van de Amsterdamse rechtbank heeft woensdag de verzoeken tot wraking van de rechters in het Marengo-proces afgewezen. Dat is gebeurd zonder dat er een openbare zitting over is geweest. Het proces gaat weer verder met dezelfde rechters. Het was het derde wrakingsverzoek in de Marengo-zaak dat is afgewezen.

De advocaat van Ridouan Taghi, Inez Weski, had namens hem en twee andere verdachten het wrakingsverzoek gedaan, onder meer omdat de rechtbank weigerde haar een toelichting te laten geven op een verzoek dat ze wilde doen, en ook weigerde om Weski het verzoek te laten doen.

De wrakingsverzoeken van de overige verdachten, die zich bij monde van hun raadslieden hadden aangesloten bij het verzoek van Weski, zijn niet-ontvankelijk verklaard.

De rechtbank vond een behandeling ter zitting niet nodig. De motivering van deze uitspraak volgt later. De rechtbank tekent alvast wel aan dat verzoeken tot wraking steeds vaker buiten zitting worden afgedaan sinds de Hoge Raad in 2018 oordeeldedat een (tussen)beslissing van een rechtbank geen grond voor wraking kan zijn.

 

 

Lees verder op Crimesite.
 
Bron en media: Crimesite.
– Misdaad Overzicht is niet de eigenaar van de tekst en media, zie Crimesite.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here